CERCETARE

Proiecte de cercetare

Cercetarea este parte integrantă a activităţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”. În instituţia muzeală cercetarea este orientată spre două direcţii: cercetarea colecţiilor şi studii de biodiversitate. Specialiştii din cadrul muzeului constituie o echipă omogenă alcătuită din muzeografi şi conservatori.

[ Specialiștii noștri ]

Manifestări științifice

Anual, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” organizează Simpozionul „Biologia şi dezvoltarea durabilă. Această manifestare științifică este deja o tradiţie în viaţa ştiinţifică şi culturală a Bacăului, în acest an ajungând la Ediţia a XVII – a.

[ Circulara Simpozion ]


Bibliotecă

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” deține un număr de 24064 publicații organizate în cadrul bibliotecii de specialitate. Fondul de carte s-a dezvoltat concomitent cu muzeul prin achiziții și donații, devenind reprezentativ pentru cercetarea în domeniul biologiei și pentru activitățile de muzeografie ale muzeului.

Publicații științifice

Prin Editura „Ion Borcea” se publică anuarul ştiinţific al muzeului, „Studii și Comunicări”, care are un site dedicat, unde oricine poate să consulte online lucrările publicate de-a lungul anilor. Volumele pot fi obţinute prin achiziție sau la schimb cu publicaţii de valoare echivalentă între instituţii, în limita stocului disponibil.