EDUCAȚIE

Expoziţiile sunt principalele forme de manifestare în plan social ale muzeelor, dar formele pe care le îmbracă activitatea muzeală s-au diversificat pentru a se adapta dinamicii sociale. Desfăşurarea activităţii cu publicul se realizează pe baza ofertei educaţionale a muzeului corelată cu preferinţele publicului.

Oferta cultural-educaţională include o gamă diversă de activităţi educaţionale, dintre care menţionăm:
> expoziţia şcolară itinerantă reprezintă o modalitate flexibilă de colaborare cu instituţiile de învăţământ;
> atelierele de lucru - „workshop-uri" o activitate interactivă foarte îndrăgită de preşcolari şi şcolari.
> prezentări multimedia care promovează valori naturale, ariile protejate, fauna şi flora ocrotite din judeţul Bacău, problemele de mediu, fenomenele astronomice etc.;
> lecţia recapitulativă organizată în strânsă legătură cu profesorul de la clasă şi la solicitarea acestuia;
> Școala de vară organizată anual în lunile iunie -iulie, calendarul activității este actualizat anual. Tematica activității este realizată de muzeografi și cuprinde noțiuni de botanică, zoologie și ecologie.
> Festivalul științelor a fost inițiat în anul 2018 și ideea unui astfel de eveniment a fost primită cu entuziasm de publicul țintă. Activitățile se desfășoară în cadrul workshop-urilor organizate la Muzeul de Științelel Naturii, Observatorul Astronomic și Vivariu. Calendarul activităților este actualizat anual.

OFERTA DE PROIECTE CULTURAL - EDUCAȚIONALE  POATE FI DESCĂRCATĂ AICI:

>> MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII <<

>> VIVARIU <<

>> OBSERVATORUL ASTRONOMIC <<


Taxă prezentare multimedia la cerere din oferta muzeului sau la propunerea cadrelor didactice/lecție recapitulativă – 3,00 lei/elev

Taxă participare workshop – 5,00 lei/persoană

Taxă participare „Festivalul științelor” – 5 lei/persoană

Taxă școală de vară/Program educațional – 10,00 lei/persoană

Taxele sunt valabile pentru activitățile organizate la toate subunitățile Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”

vezi și Proiectele noastre