Vivariul

Expoziții permanente

Păsări exotice cântătoare și de ornament

În prima sală, vizitatorii pot vedea prepeliţa japoneză - specie care s-a acomodat mai greu la condiţiile de captivitate, orezarul care are o vechime mare în captivitate şi constituie un punct de atracţie prin colorit şi cântec.

Amfibieni și reptile

Speciile de reptile autohtone și exotice prezentate sunt expuse în terarii unde s-a avut în vedere crearea unor condiţii cât mai apropiate de cele naturale şi stabilirea unei bariere luminoase între vizitatori şi exponate, în scopul diminuării factorului-stress.

Rase de porumbei

Voliera de mari dimensiuni din cadrul expoziției permanente de la Vivariu prezintă o mare varietate a raselor de porumbei de ornament.

Pești autohtoni și exotici

Expoziția este structurată pe două secțiuni pești autohtoni și pești exotici. În prima sala sunt prezentate principalele specii de pești prezente în râurile din județul Bacău, printre care se numără: caras, crap, somn, clean, biban, roșioară, etc.


Expoziții temporare

Cânepa

Expoziţia temporară prezintă publicului aspecte cu privire la istoricul, cultivarea şi utilizările acestei plante mai puţin folosită în zilele noastre.

Exponatul lunii

EXPONATUL LUNII OCTOMBRIE LA VIVARIU

Crapul koi  
(Cyprinus carpio var. koi)

Crapul koi sau crapul japonez este de fapt, o variantă de reproducere a crapului adică Cyprinus carpio obţinut în mod artificial.

„SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR - PAPAGALUL - EXPOZIȚIE FOTOGRAFICĂ”

Interesul pentru păsările exotice și mai ales pentru papagali, datează încă din antichitate, fapt atestat de ornamentele zugrăvite pe ceramică și porțelan, de hieroglifele egiptene, unde păsările sunt reprezentate în număr mare, ca și de frizele caldeene, picturile murale și mozaicuri. Datorită faptului că toate trăiesc, în natură, pe alte continente, e aproape imposibil să ajungem vreodată să le vedem cu ochii noștri. Pentru ca acest lucru să devină posibil pentru băcăuani, am iniţiat expoziţia temporară foto intitulată „SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR – PAPAGALUL”. Prin intermediul acestei expoziţii fotografice sunt aduse în faţa publicului specii de papagali cunoscute, sau mai puțin cunoscute.