Vivariul

Expoziții permanente

Păsări exotice cântătoare și de ornament

În prima sală, vizitatorii pot vedea prepeliţa japoneză - specie care s-a acomodat mai greu la condiţiile de captivitate, orezarul care are o vechime mare în captivitate şi constituie un punct de atracţie prin colorit şi cântec.

Amfibieni și reptile

Speciile de reptile autohtone și exotice prezentate sunt expuse în terarii unde s-a avut în vedere crearea unor condiţii cât mai apropiate de cele naturale şi stabilirea unei bariere luminoase între vizitatori şi exponate, în scopul diminuării factorului-stress.

Rase de porumbei

Voliera de mari dimensiuni din cadrul expoziției permanente de la Vivariu prezintă o mare varietate a raselor de porumbei de ornament.

Pești autohtoni și exotici

Expoziția este structurată pe două secțiuni pești autohtoni și pești exotici. În prima sala sunt prezentate principalele specii de pești prezente în râurile din județul Bacău, printre care se numără: caras, crap, somn, clean, biban, roșioară, etc.


Expoziții temporare

Cânepa

Expoziţia temporară prezintă publicului aspecte cu privire la istoricul, cultivarea şi utilizările acestei plante mai puţin folosită în zilele noastre.

Exponatul lunii

EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE la Vivariu este:
Țestoasa de apă
Emys orbicularis (Linnaeus 1758)

Țestoasa de apă atinge lungimi ale carapacei de max. 24 cm şi o greutate de până la 1,5 kg fiind răspândită în sudul şi centrul Europei, Asia de Vest şi Africa de Nord. În România este întâlnită în zonelor umede, din Delta Dunării şi până la altitudini de 1000 m. Corpul este de culoare închisă presărat cu mici puncte galbene prezente de asemenea pe cap, picioare și coadă. Atât membrele posterioare cât și cele anterioare sunt prevăzute cu membrană interdigitală, care înlesnește deplasarea sub apă.